***     Minden érdeklődőt szeretettel várunk vasárnap délelőtt a Mosonmagyaróváriak kutyaiskolájában a TRITOL - Lajta-zsilipnél.    ***


Az obedience sport egy "modern" kutyássport, ahol a harmónia, a gyorsaság és a pontosság a legfontosabb szempont, melyhez alapvető feltétel a jó kutya-gazda kapcsolat, mindenféle kényszerérzet nélkül.

Az obedience (ejtsd: obídiensz) angol szó, jelentése nem más, mint engedelmesség, fegyelem. Nagyobb világversenyeken pl. az IPO B ágazatát is obedience-nek szokás nevezni, ami - jelentéséből adódóan - ad némi hasonlóságot, de közel sem azonos az önálló obedience sporttal
.


Felszerelések

 

Obedience - Az engedelmesség magasiskolája


Az obedience sport egy Magyarországon még újdonságnak számító kutyássport, ahol a harmónia, és a pontosság a legfontosabb szempont, melyhez alapvető feltétel a jó kutya-gazda kapcsolat, mindenféle kényszer és kényszerérzet nélkül.
Az obedience (ejtsd: obídiensz) angol szó, jelentése nem más, mint engedelmesség, fegyelem. Nagyobb világversenyeken pl. az IPO B ágazatát is obedience-nek szokás nevezni, ami - jelentéséből adódóan - ad némi hasonlóságot, de közel sem azonos az önálló obedience sporttal.

Mint sok más kutyássport, az obedience is Angliából származik, első megjelenése az 1919-es évre tehető, az ún. "working trials" versenyek részeként. Önálló sportról csak a II. világháborút követően, 1951-től beszélhetünk, ekkor került először bemutatásra a nagyközönség előtt a Crufts keretein belül.


A folytatást ITT olvshatod


Forrás: SAT Veszprém Kutyás Sportklub


A Magyar Obedience Sport hivatalos honlapja

bibeschnauzer videó csatornája agility, obeidence, klikker

Szabályzat


      

Š Mosonmagyaróvári Kki designed by Judith