***     Minden érdeklődőt szeretettel várunk vasárnap délelőtt a Mosonmagyaróváriak kutyaiskolájában a TRITOL - Lajta-zsilipnél.     ***

Munkavizsgák

  

Egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni a vizsgákra, melyek jól szolgálják a kultúrált kutyatartás népszerűsítését. A gazdi is fel tudja mérni, mennyire jutott a kiképzésben.
 
A vizsgarendezvények és versenyek két célt szolgálnak. Egyrészt megmutatják, hogy a vizsgázó kutya alkalmas a felhasználási célra, másrészt a használati célú tenyésztésben a vizsgáztatás hozzájárul a kutyák egészségének és teljesítőképességének megőrzéséhez, illetve generációról generációra történő fokozásához. Továbbá szolgálja a kutya egészségének és állóképességének megőrzését és fokozását. A vizsga teljesítése egyben egyik bizonyítéka a kutya tenyészalkalmasságának is.
 
Azoknak a kutyáknak is melyekkel nem tudnak, vagy nem szeretnének őrző-védő gyakorlatokat végezni, számukra is biztosítunk sportolási és versenyzési lehetőséget (BH vizsga).

 
Minden fajtájú és méretű kutya (keverék is) részt vehet a BH vizsgákon, ha elérte a 15 hónapos kort.
 
Az FCI tagországok szervezeteinek az IPO (HPO) népszerűsítését ajánlja. A rendezvények nyilvánosak, a helyét is időpontját nyilvánosságra kell hozni. 

Kutyaiskolánk lehetőség szerint, évente két alkalommal rendez vizsgát. Egyet tavasszal, egy országos, nagyobb lélegzetvételű munkakutya versennyel egybekötve, illetve ősszel, egy vizsgát. Így mindenkinek próbálunk az igényeihez igazodni. Akár csak vizsga, akár verseny céllal keresnek meg bennünket.

 

 

MEOESZ Vizsgaszabályzat gyűjtemény ÖVSB      

Š Mosonmagyaróvári Kki designed by Judith